Experiment akvarell Färg och struktur

Jag gillar att experimentera med färgövningar. Jag experimenterar med olika mönster som växer fram för att sedan se var de leder till. Det är också när jag har kul och kopplar av och gör det enkelt jag lär mig bäst. Medan de olika färgerna blommar ut på det våta pappret okontrollerat och bildar mönster, kan jag sitta och förundras och studera vad som händer.
I min experiment nedan har jag först fuktat hela pappret;( 300 g Arches fin gräng). Sedan har jag målat på fält med prussian blue, och raw sienna, vilket resulterar i en fin turkos färg. Har även lagt i Castade green (Daniel Smiths färger). Har även lagt på lite Opera rose. När bakgrunden torkat färdigt, målade jag dit fiskarna med en rund pensel i Cadium red. Några stänk med en gammal tandborste av raw sienna och Antwerpen blue skapade en fin struktur.

Den andra målningen (bakgrunden i rosa nedan) har jag målat med varma färger i Sienna, Opera Rose, Viridian, Cad Yellow och Rose madder. Tycker att jag fick fantastiskt fin varm bakgrund.
Den första bilden är när färgen fortfarande är under torkprocess.
Bilden längst ner är den är helt torr.
Får se vad som växter fram i nästa lager på denna papper!

Lämna en kommentar